In samenwerking met KinderCentrumAlmere bieden wij vanaf 31 januari 2022 een Sport BSO en een Zwem BSO aan. De Sport BSO is voor kinderen van 4 jaar en ouder en de Zwem BSO voor kinderen van 6 jaar en ouder. De kinderen moeten wel in het bezit zijn van een zwemdiploma A.

De Sport BSO

De Sport BSO bieden we aan in een sterke leeromgeving. Dat betekent dat de omgeving het kind moet uitdagen en enthousiasmeren tot sporten. Daarom organiseren wij de sport BSO in de sporthal van Zwembad ‘De Koploper’ in Lelystad.

IKC ’t Schrijverke heeft met de Sport BSO primair tot doel de kinderen onder professionele begeleiding te laten bewegen en een basis te leggen voor hun verdere sportieve ontwikkeling. Achterliggende doelstelling is dat kinderen in hun dagelijks functioneren meer zelfvertrouwen en zelfbeheersing krijgen en zelfstandiger worden. Maar ook de ontwikkeling van bijzondere competenties zoals samenwerken, interpersoonlijke sensitiviteit en integriteit. Daarom stelt IKC ’t Schrijverke hoge eisen aan de kwaliteit van het programma, de kwaliteit van de begeleiders en de leeromgeving.

De Zwem BSO

Met de Zwem BSO hebben we tot doel kinderen onder professionele begeleiding zwemmend te laten bewegen en een basis te leggen voor verdere sportieve ontwikkeling. Het uiteindelijke doel is dat kinderen meer zelfvertrouwen en zelfbeheersing krijgen en zelfstandiger worden. Het zwemmen betreft vrij zwemmen en wordt aangeboden bij Zwembad ‘De Koploper’ in Lelystad.

De Koploper is een leuk zwembad met diverse attracties, zoals een snelle en lange glijbaan, piratenbad, een stroomversnelling, een gewoon bad en een bubbelbad. De juffen of meesters die begeleiden, zwemmen mee en daarnaast houden ook de aanwezige badmeesters toezicht.