IKC ’t Schrijverke

IKC ’t Schrijverke is een samenwerkingsverband tussen Basisschool ’t Schrijverke en KinderCentrumAlmere. KCA biedt vanaf februari 2022 buitenschoolse opvang aan voor de kinderen van ’t Schrijverke en andere scholen in Lelystad.

Een IKC is een voorziening voor kinderen van 0 tot 13 jaar, waar zij gedurende de dag komen om te leren, spelen en te ontwikkelen. Binnen een IKC is er een vloeiende overgang tussen onderwijs en kinderopvang en wordt er gewerkt vanuit één team met één pedagogische visie.

BSO Sport en BSO Vrij zwemmen

Vanaf februari is buitenschoolse opvang mogelijk en kunnen ouders zich hiervoor aanmelden. We starten met het bieden van twee mogelijkheden:

 • BSO sport
 • BSO vrij zwemmen

Beide thema BSO’s worden in De Koploper in Lelystad aangeboden. Daarnaast bieden wij ook voorschoolse opvang. Ondertussen kijken we naar de mogelijkheden om een Kook BSO te starten. Berichtgeving hierover kunt u volgen op onze website.

Praktische informatie

Aangeboden op:

 • BSO Sport: alle dagen
 • BSO Vrij zwemmen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Leeftijd:

 • BSO Sport: vanaf 4 jaar
 • BSO Vrij zwemmen: vanaf 6 jaar en in het bezit van zwemdiploma A

Benodigdheden: 

 • BSO Sport: sportkleding en – schoenen
 • BSO Vrij zwemmen: zwemkleding, handdoek, douchegel en eventueel shampoo

Begeleiding en omgeving

De begeleider bij BSO sport is een bekwame sportdocent. Hij coördineert de sportactiviteiten. Het sporten wordt aangeboden in de sportzaal van De Koploper waar alle benodigde materialen in grote verscheidenheid aanwezig zijn.

De juffen of meesters die de zwem BSO begeleiden zijn zelf ook gek op water en zwemmen mee. Daarnaast houden ook de aanwezige badmeesters toezicht. De Koploper is een uitdagend zwembad met diverse attracties, zoals een snelle en lange glijbaan, piratenbad, een stroomversnelling, een gewoon bad en een bubbelbad.

Kosten

De kosten voor kinderen tussen de 4-13 jaar bedragen €8,60 per uur All in. BSO ’t Schrijverke is geopend op maandag t/m vrijdag van 07.00-08.30 uur en van 14.00-19.00 uur. In de vakanties en tijdens studiedagen geopend van 07.00-19.00 uur. De NSO (naschoolse opvang) is inclusief:

 • Vers fruit/rauwkost
 •  Voldoende drinken
 • Verse warme maaltijd
 • Wegbrengen (vso = voorschoolse opvang) en ophalen (nso) van school.

Aanmelden en extra informatie

Klik op de button om uw kind aan te melden voor de BSO op ’t Schrijverke.

Hier vindt u het pedagogische beleidsplan van BSO ’t Schrijverke.

Voor meer informatie over tarieven en andere financiële zaken verwijzen wij u graag naar de site van onze partner KCA.

Wilt u weten op hoeveel kinderopvangtoeslag u maandelijks recht heeft, klik dan hier voor het rekenmodel kinderopvangtoeslag. U bent als ouder zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van kinderopvangtoeslag bij de belastingdienst.

Algemene contactinformatie

Adres IKC ’t Schrijverke:

Wold 22-15
8225 AZ Lelystad

Contactgegevens BSO:

036-30 350 00
schrijverke@kindercentrumalmere.nl

Kinderopvang

Na de zomervakantie zullen wij een kinderdagverblijf starten voor kinderen van 0-4 jaar. Klik hier om naar onze pagina van de kinderopvang te gaan.
.